BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI NE ZAMAN?



BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VE TOPTANCILIK SINAVI NE ZAMAN YAPILIR/YAPILACAK?

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı 'Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik' in en güncel bilgi ve maddeleri gereğince; Beşinci Bölüm'ün Sınav ile İlgili Hükümler içerisinde yer alan 15. Maddesindeki Sınav bölümündeki 1., 2., 3, 4. ve 5.fıkra gereğince;



Sınav

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen unvanlara sahip olan kişiler için Bakanlıkça veya Bakanlığın uygun gördüğü kurumlarca merkezi sınav yapılır.

(2) Sınav takvimi ve sınavın uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Bakanlık tarafından, sınav tarihinden en az üç ay önce ilan edilir.

(3) Yapılan sınav sonucunda 70 ve üzeri puan alan kişiler başarılı sayılır. 

(4) Yapılan sınavda başarılı olan kişilerin listesi Genel Müdürlük web sayfasında yayımlanır ve liste Genel Müdürlük tarafından il müdürlüklerine gönderilir.

(5) Bakanlıkça yapılan sınavda başarılı olan kişiler için yeniden sınava girme şartı aranmaz.




şartlarına göre; sınav ya Bakanlık tarafından ya da Bakanlığı uygun gördüğü kurumlar ile birlikte merkezi sınav olarak yapılır ve Bakanlık tarafından uygun görüldüğü sürece en az 3 ay önceden tarihi kesin olarak ilan edilir. Bu duruma göre de sınavın her yıl yapılacağı veya belirli yıllarda yapılıp yapılmayacağı ile ilgili maalesef kesinlik bulunmamakta ve sınav yapılacaksa eğer Bakanlığın 3 ay önceden duyurmuş olduğu ilana göre kesinlik kazanmaktadır.


Instagram sayfamızdan yapmış olduğumuz paylaşımlardan bir tanesinde ise Müjde bu yıl Bakanlığın açıklamasına göre sınav olacaktır diye müjde vermiştik bu bilgileri bizzat Bakanlıkta bulunan personellerden teyit ederek paylaştık ancak maalesef ki oluşan aksaklık veya sebebini tam olarak bilemediğimiz durumlardan dolayı sınav yapılacak denilmesine rağmen şu anda hala daha Eylül sonu geldi ve sınav ile ilgili açıklama yapılmadı.



Bakanlık görevlileri tarafından yapılan açıklamaya istinaden paylaşmış olduğumuz bu post doğruluğunu yitirmiştir. Bu yüzden Bakanlık kesin olarak sınav tarihini açıklamadan Bakanlıktan herhangi bir bilgi veya tahmin almış olsak bile paylaşmama kararı almış bulunmaktayız. Bu yüzden sizlerden ricamız kesin sınav tarihi Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi sitesinde duyuru bölümünde paylaşılmadığı sürece bizlere sormamanızdır.


Kesinliği olmamasına rağmen 15 Eylül 2023 güncel tarihine göre Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre; Eylül ayı sonuna kadar sınav tarihi açıklanırsa Aralık 2023'de sınav yapılacak ancak böyle bir duyuru yapılmazsa eğer; 2024 yılı içerisinde en erken Mart ayında yapılma ihtimali vardır. Tabii bu da 2024 yılında kesin olarak yapılacağı ile ilgili bir garanti vermemektedir bu yüzden kesinmiş gibi bir paylaşım asla yapamıyoruz.


Bundan sonra ki sınav ile ilgili detaylı bilgileri ve sınavın yapılıp/yapılmayacağını teyit etmek, öğrenmek için Bakanlık ile iletişime geçmenizi ve bizlere sormamanızı önemle rica ederiz.


(0312) 258 75 06

(0312) 258 75 66 

(0312) 258 75 67

(0312) 258 75 68

numaraları ile iletişime geçerek bilgiler alabilirsiniz...




Sınav için hazırlamış olduğumuz eğitim paketi kitaplarımız, online eğitimler gibi ürünlere bkubayilik.com.tr internet adresimizden ulaşabilir; 

Sınav soruları ve sınav hakkında (tarihinin açıklanması ve bu konu ile ilgili tahminler hariç tüm konular ile ilgili) bilgiler için Instagram sayfamız https://instagram.com/bkubayilik Takip Edebilirsiniz..

« Anasayfa